Beden dili eğitimi en önemli eğitimler arasında yer almaktadır. Çünkü düşündüğümüz vakit sürekli beden diliyle alakalı bir gereksinim duyduğumuzu söylemek mümkün. Örnek vermek gerekirse iş başvurularında mülakata katıldığınız zaman ilk olarak dikkat ettikleri husus beden diliniz olacaktır. Çünkü beden dili bu işi cidden isteyip istemediğiniz, kendinize olan güveniniz, rahat olup olmadığınız gibi birçok konuda ipuçları verecektir. Bunun haricinde insan ilişkilerinde, takım yönetiminde ve aklınıza gelebilecek her konuda beden dilinin önemi oldukça fazladır.

Siz de iyi bir beden dili eğitimi aldığınız vakit hem beden dilinizi kullanmayı daha iyi öğrenecek yani eksikliklerinizin farkına varacaksınız aynı zamanda karşı tarafın da düşüncelerini çok daha net bir şekilde anlayacaksınız.

 

Kimler Beden Dili Eğitimi Almalı?

Beden dili eğitimi aslında hemen hemen herkes için gerekli bir eğitim türüdür. Çünkü insan etkileşim içinde bir canlıdır. Bu sebeple özellikle insan ilişkileri yüksek olan bir işte çalışan bir kişinin beden dili eğitimi alması şarttır. Bunun dışında kimler bu tür bir eğitim alabilir incelemek gerekirse;

·       İnsan ilişkileri konusunda sıkıntıları olduğunu düşünen kişiler

·       Kendi kişisel gelişimine önem verip alabileceği tüm eğitimleri almak isteyenler

·       Sürekli topluluklara hitap eden liderler

 

Beden dili eğitimi alabilirler.

 

Beden Dili Eğitiminde Öğrenilecekler

Beden dili eğitiminin oldukça ciddiye alınması gereken bir süreç olduğunu söylemekte fayda var. Eğitim boyunca derslere kaçırmadan katılıp daha sonrasında da sınavlara girip sertifika almaya hak kazanabilirsiniz. Beden dili eğitiminin öğrenme süreci de oldukça ciddi bir şekilde planlanır ve bu plana sadık kalınarak dersler uygulanır. Öncelikle etkili iletişimin nasıl olması gerektiği hususunda ders verilir. Çünkü etkili bir iletişim olmadan beden dilini tam olarak öğrenmek de mümkün olmayacaktır. Etkili iletişimden sonra sıra beden dilinin iletişimde ne tür etkiler bıraktığıdır. Zaten bu konuda yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi karşı tarafın sizi daha cesur görmesi gibi birçok artısının olduğunu söyleyebiliriz. Sonrasında hitap ederken nelere dikkat edilmeli, iş hayatı ve sosyal hayat arasında ne tür farklar olması gerekiyor gibi konuların üzerinde durulmaktadır. Takdir edersiniz ki beden dili çok yakın olduğunuz bir arkadaşınızla ve samimiyetiniz olmadığı bir kişiyle farklı olmak durumundadır.

Bu tür temel konuların üstünde durulduktan sonra göz iletişimi gibi birçok kişinin oldukça zorlandığı konular üzerinde durulmaktadır. Tabii ki konuşma uzunluğunun nasıl olması gerektiği bunun yanında beden dilini nasıl doğru şekilde kullanmanız gerektiği gibi konuların üzerinde de durulur. Yani bu eğitimde sadece beden dilini kullanmak değil doğru kullanmanın üzerinde de çalışılmaktadır. Yoksa beden diliniz farklı bir şey söylerken ağzınızdan dökülen kelimeler farklı olabilir ve bu da hoş bir durum olmayacaktır.

 

Beden Dili Eğitiminin Artıları

Beden dili eğitimi alan kişiler öncelikle sertifika almaya hak kazanır. Öyle ki böyle bir önemli sertifikayı CV'ye eklemek bile önemli bir artıdır. Çünkü sizin kişisel gelişime değer verdiğinizin ispatı niteliğinde olacaktır. Bu da iş başvurularında oldukça önemlidir. Şayet spikerlik, oyunculuk ya da satış gibi alanlarda iş başvurularında bulunuyorsanız zaten beden dili eğitiminizin olup olmadığı ilk bakılan hususlardan bir tanesidir.

Bunların yanı sıra beden dili eğitimini başarılı bir şekilde alan kişi bundan sonraki hayatında karşı taraf ne demek istedi tarzı düşüncelere de kapılmayacaktır çünkü karşı tarafın beden dilinden bunu net bir şekilde anlayacak ve anlatmak istediklerini de çok net bir şekilde karşı tarafa yansıtacaktır.