Günlük dilde “drama” sözcüğü hüzün ve acı içerikli dizi veya filmler olarak algılanmakta, bilinmektedir. Ancak drama sözcüğü bir durumu ya da konuyu canlandırmak olarak da kullanılmaktadır. Yaratıcı drama ise bir topluluk ya da ekip içerisinde yer alan kişilerin bir konuyu, duyguyu, olayı ya da somut – soyut herhangi bir şeyi yaşamsal süreçlerden esinlenerek bir kurgusal gerçeklik içerisinde canlandırmaktır. Daha kısa bir şekilde ifade etmek gerekirse yaratıcı drama insanların eğitim, öğretim ya da farkındalık gibi alanlarda yaşayarak, deneyimleyerek ortam yaratan yöntemleridir.

Yaratıcı drama eğitimi katılımcılarına yaratıcı drama teknikleri hakkında eğitimler ve öğretiler sunmaktadır. Katılımcıların bu eğitim sayesinde farklı bir bakış açısına sahip olmaları, olayları farklı şekilde değerlendirmeleri, iletişim becerilerini güçlendirmeleri ve kendilerini daha kolay bir şekilde ifade etmeleri amaçlanmaktadır. Yaratıcı drama eğitiminde katılımcıların drama planı hazırlarken hangi unsurlar üzerinde duracakları üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu eğitim sayesinde oyun oynama becerisi katılımcılara kazandırılmış olacaktır.

Yaratıcı drama eğitimi insanlara birçok beceri sağlayacaktır. Beceriler yalnızca drama alanında değil, sosyal hayatın içerisinde de olacaktır. Yaratıcı drama eğitiminin faydaları sayılacak olursa;

·           Katılımcılara özgüven kazandırır.

·           Empati duygusunun gelişimini sağlar.

·           Olayları farklı bir pencereden değerlendirme becerisi sağlar.

·           Sözel olmayan iletişim katkılarını anlamayı sağlar.

·           Etkili düşünme ve rasyonel karar alma becerisi sağlar.

·           Olaylara farklı açıdan bakabilme yeteneği kazandırır.

·           Bireylerin yeni davranışlar geliştirmesi sağlanır.

·           Sahip olunan enerji ve yeniliklerin keşfedilmesini sağlar.

·           Olaylara ve kişilere karşı yeni farkındalıkların gelişimini sağlar.

Yaratıcı Drama Eğitiminin İçeriği

Yaratıcı drama eğitimi, deneyimli ve uzman eğitmenler tarafından verilmektedir ve eğitimler online bir şekilde gerçekleşmektedir. Eğitim süresi toplamda 5 canlı ders şeklindedir. Dersler esnasında canlı grup sohbetlerine katılım mümkündür. Ders esnasında eğitmenler ile aktif bir diyalog içerisinde olmak da mümkündür. Ders bittikten sonra eğitmenler tarafından ödevler ve sorumluluklar verilmektedir. Dersler ise çoğunlukla akşam saatlerinde olmaktadır. Ders saatleri, çalışan katılımcıların olabileceği nedeniyle bu saatlere alınmıştır.

Yaratıcı drama eğitiminin içeriği oldukça zengindir. Dramaya dair her türlü bilgi ve becerilere sahip olarak eğitimi tamamlamak oldukça basittir. Ancak tüm derslere büyük bir ciddiyetle katılım sağlamak, verilen sorumlulukları yerine getirmek başarıda etkin rol oynamaktadır. Canlı derslere katılım sağlayamadığınız zamanlarda daha sonra canlı derslerin tekrarını video olarak izlemeniz de mümkündür. Bu güzel olanak sayesinde tüm derslere katılım sağlamış olabilirsiniz. Eğitim tamamlandıktan sonra yaratıcı drama sertifikası almaya hak kazanacaksınız.

Eğitim süresi tamamlandıktan sonra enstitü sizi bir sınava tabii tutacaktır. Bu sınavdan başarılı olmanız halinde sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Bu sertifika kariyer planlamanız açısından oldukça önemli olabilir. Öncelikle bu sertifikayı hem özel hem de resmi tüm kurumlar kabul etmektedir. Yani her alanda geçerliliği olan bir sertifikadır. Eğer kariyer gelişiminizi oyunculuk alanında ilerletmek istiyor ya da kendi yaratıcı drama merkezini açmak istiyorsanız bu eğitim programına katılım gösterebilirsiniz. Bu eğitim hem sosyal hayatta becerilerinizi artıracak hem de iş yaşamınıza dair olumlu bir katkı sağlamış olacaksınız.

Yaratıcı drama eğitimi; katılımcıların hayal güçlerini geliştirmesini, bağımsız düşünmesini, iş birliği alanında kendini geliştirmesini, hem psikolojik hem de sosyolojik duyarlılığının ön plana çıkmasını, empati yeteneğini geliştirmesini, konuşma esnasında özgüvenini ve iletişim becerilerini geliştirmesini sağlar. Siz de kendinizi drama alanında geliştirmek ya da kariyer hedefinizi bu yönde ilerletmek istiyorsanız hemen eğitime katılım sağlayabilirsiniz.