Günümüzde cep telefonlarının yeri oldukça büyüktür. Birçok işlemi cep telefonları üzerinden yapıyoruz. Aynı zamanda telefon üzerinden iş yapan birçok kurum ve kişi de bulunmaktadır. Fakat cep telefonlarıyla konuşmak ile yüz yüze görüşme arasında bazı farklar olabilir. Çünkü cep telefonu üzerinden jest ve mimiklerimizi tam olarak karşı tarafa yansıtamadığımız için doğal olarak telefonla iletişimin daha zorlu bir iletişim türü olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebeple de telefon üzerinden pazarlama tarzı işler yapan kişilerin bu tür bir eğitim alması oldukça önemlidir. Bu sayede ürünlerini, hizmetlerini karşı tarafa çok daha iyi yansıtma şansı bulurlar. Telefonla etkili iletişim eğitimi özellikle son yıllarda oldukça popüler bir eğitim türüdür.

 

Kimler Telefonla Etkili İletişim Eğitimi Almalı?

Bu konuda eksiği olduğu düşünen hemen herkes bu eğitimi alabilir. Fakat daha dar kapsamda mutlaka bu eğitimi alması gereken kişileri de inceleyecek olursak;

·       Yapmış olduğu iş neticesinde insanlarla sürekli telefonla görüşen kişiler. Bu kişiler pazarlama çalışanları da olabilir çağrı merkezi elemanı da.

·       Telefonla iletişim esnasında karşı tarafa tam olarak iletmek istediklerini iletemediğini düşünen kişiler. Bu aile, arkadaşlarla iletişim kurarken dahi bu konuda eksiği olduğunu düşünen kişiler olabilir.

·       Çağrı merkezi tarzı işlerde çalışmayı düşünenler ve bu sebeple kendilerini bu alanda geliştirmek isteyen kişiler telefonla etkili iletişim eğitimi alabilir.

 

Telefonla Etkili İletişim Eğitimi Konuları

Eğitim aslında oldukça basit temeller üzerinde kurulmuştur. Fakat insanlarla iletişim her zaman kolay gibi gözüken fakat oldukça zor bir durumdur. Çünkü özellikle karşıdaki kişiyi tanımıyorsanız bu durumda doğal olarak nasıl bir iletişim kuracağınız konusunda da kafanız karışabilir. İşte bu eğitimde size verilecek bazı konular;

·       Öncelikle iletişim nedir, iletişim çeşitleri, iletişimde yapılmaması gerekenler tarzı oldukça temel konular üzerinden eğitime başlanır.

·       Daha sonrasında telefonla iletişim ile normal iletişim arasındaki temel farklar ele alınır. Telefonla etkili iletişim kurabilmek için duygu ve düşüncelerinizi nasıl karşınızdaki kişiye aktaracağınız detaylı bir şekilde öğretilir.

·       Etkili iletişim nedir, etkili iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konuların üzerinde durulur.

·       Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi karşımızdaki kişilerin ruh hali, kişilikleri oldukça farklı olabilir. Bu hususta yapılması gereken şey iyi bir analizci olmaktır. Bu da telefonda yüz yüze olduğundan daha zordur. Fakat bu eğitimde size öğretilecek en önemli şeylerden bir tanesi de işte budur. İyi bir analizci olarak karşınızdaki kişiyi analiz etmeyi ve buna göre ürün pazarlanıyorsa ya da çağrı merkezi gibi bir yerde çalışıyorsanız vereceğiniz hizmetin nasıl verileceğini daha net bir şekilde görme şansınız olacak.

·       Her iletişimde olduğu gibi bu iletişim türünde de zorluklar olacaktır. Karşınızdaki kişi yapıcı bir şekilde konuşmuyorsa nasıl davranmanız gerektiği, size kapalı olan birini nasıl açabileceğiniz gibi hususların üzerinde durulacaktır.

 

Telefonla Etkili İletişim Eğitimi Artıları

Telefonla etkili iletişim eğitimi artılarını kısaca maddeler halinde incelemek gerekirse ;

·       Öncelikle pazarlama, çağrı merkezi gibi iş yerlerinde çalışacak olan kişiler için çok önemli bir eğitim türüdür. Buralarda çalışıyorsanız faydasını net bir şekilde görecek ya da çalışmayı düşünüyorsanız da iş başvurularında öne geçeceksiniz.

·       Bu zamana kadar telefonla iletişim konusunda bir türlü bazı engelleri açamayan bir yapınız varsa bundan sonraki hayatınızda artık çok daha etkili bir şekilde konuşmaya başlayacaksınız.

·       Son olarak sadece telefonla değil normal iletişimde de insanları nasıl analiz edeceğiniz ve buna göre nasıl iletişim kurulacağı üzerinde bilgi sahibi olmuş olacaksınız.