Satış ve pazarlama başlı başına bir sanattır. İyi bir donanım olmadan kesinlikle satışta başarılı olmak mümkün değildir. Örneğin bu konuda herhangi bir tecrübe sahibi olmayan ve tamamen spontane bir şekilde satış ve pazarlama için mesai harcayan birisi başarısız olacaktır. Bu başarısızlık sonucunda da kendisinin bu iş için pek de uygun olmadığını düşünecektir. Evet satış ve pazarlama konusunda insanın belli bir yeteneği olabilir fakat bu tek başına yeterli bir durum değildir. Aynı zamanda pazarlama tekniklerini, satışta ne tür konulara dikkat edilmesi gerektiği gibi hususları da iyi bilmek gerekir. Bu sebeple de satış ve pazarlama eğitimi oldukça önemli bir eğitimdir.

 

Satış ve Pazarlama Eğitimi Kimler Almalı?

Satış ve pazarlama eğitimini alacak kişiler az çok bellidir. Bu kişileri kısaca incelemek gerekirse;

·       Okuduğu üniversite bölümü gereği mezun olduktan sonra satış ve pazarlama alanında kariyer yapmak isteyenler

·       Satış ve pazarlama konusunda çalıştığı halde sıkıntı yaşayan kişiler ya da kendisini daha çok geliştirmek isteyenler

·       Müşteri psikolojisini daha iyi bir şekilde anlamak

·       Satış ve pazarlama konusunda kendisine yeni bir şeyler katarak satış konusunda yeni stratejiler geliştirmek

 

Satış ve Pazarlama Eğitiminin Süreci

Satış ve pazarlama eğitimi alacak olan kişiler belli başlı farklı türde eğitimler almaktadır. Bu eğitimlerin sonunda da iyi bir satış ve pazarlama konusunda bilmeniz gereken her şeyi bilmeniz mümkün olacaktır. Satış ve pazarlama eğitimi sürecinde ne tür bir süreçten geçilir bunu kısaca incelemek gerekirse;

·       Öncelikle temel konulardan başlanır ve satış hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz olarak kabul edilir. Bu temel satış eğitiminden sonra da profesyonel satış eğitimleri hususuna geçilir.

·       Müşteriler bu hizmeti ya da malı neden sizden alsın? İşte bu sorunun cevabını bulmanız için gerekli eğitimler verilir çünkü bu sorunun cevabını kendi içinde veremeyen bir kişinin satışta başarılı olması pek mümkün olmayacaktır.

·       Satış stratejileri üzerinde durulmaktadır. Bu satış stratejilerini hangi malda ya da hizmet türünde kullanılabileceği, hangi müşteri profiline nasıl bir strateji uygulanması gerektiği gibi hususların üzerinde detaylı bir şekilde durulmaktadır.

·       Müşterilerle nasıl bir şekilde iletişim kurulması gerektiği, beklenmedik durumlarda ne tür bir davranış sergilenmesi gerektiği, problemler karşısında hızlı çözüm alma gibi konuların üzerinde durulur.

·       Satış ve pazarlama yapıldıktan sonra sunmuş olduğunuz hizmetin belli bir süre sonra geri iade edilmek istenildiği zaman ne yapılması gerektiği öğretilir.

·       Başarılı satış ve pazarlama uzmanlarının ne tür adımlara dikkat ettiği, bu kişilerin hikayeleri anlatılır. Gerekirse bu kişilerin kitaplarının okuması tavsiye edilir.

·       Satış ve pazarlamada en önemli detay negatif müşterilerdir ki müşterilerin büyük bir çoğunluğu negatif olacaktır. Bu negatif müşterileri nasıl pozitife çevrileceği konusunda eğitimler verilir.

 

Satış ve Pazarlama Eğitiminin Artıları

Satış ve pazarlama eğitimi öncelikle CV için oldukça önemli bir eğitim türüdür. Çünkü bir satış ve pazarlama konusunda çalışmak isteyen ve bu tür işler için başvuru yapan kişiler için bu önemli bir artı olacaktır. Kişinin satış ve pazarlama konusunda deneyimli olduğu aldığı eğitim sonucundaki sertifikada net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Bunun yanı sıra satış ve pazarlama eğitiminde çalışan kişiler belki de daha öncesinde yapmış olduğu hatalardan ders çıkararak satışlarını da artırabilir. Bu uzun vadede kişiye hem maddi olarak getirisi olacakken aynı zamanda bulunduğu iş yerinde de kademeleri yükselme konusunda kolaylık sağlayacaktır.