Hayatta bazı deneyimler insanları daha mutlu ve pozitif bir insan olarak karşımıza çıkarırken bazı insanlar da daha negatiftir. Yaşanmışlıklar sebebiyle insanlara karşı güvenleri kalmamıştır. Bunun sebebi de genel olarak en yakın olarak gördüğü kişilerden yedikleri deyim yerindeyse kazıklardır. Siz de insanlara güvenim kalmadı mı diyorsunuz bu oldukça yanlıştır. Bu yaşınıza göre kendinizce haklı olarak bu tür kötü deneyimler yaşamanıza rağmen yine de insanlara güvenmeye devam etmeniz gerekir. Çünkü hayatınıza yeni girecek insanların bu durumda hiçbir suçu yoktur ve belki de bu insanlar sizin hayatınızı güzelleştirecek detaylara sahip olan insanlardır. Güven duygusunu kaybeden insanların farkında olması gereken bazı hususlar;

·       İnsanlar iyi ve kötü olarak sınıflandırılmayacak kadar karışıklardır. Bu sebeple de öncelikle insanlara iyi ya da kötü gözle bakmamak gerekir.

·       Daha öncesinde yaşadığınız kötü deneyimlerde sadece karşı tarafı suçlamayın. Kendinizin de o süreçte yaptığı hataları değerlendirin ve karşı tarafın neden bu şekilde davrandığına cevap bulmaya çalışın.

·       Geçmişe ciddi bir şekilde sünger çekin. Çünkü geçmişte saplanıp kalmak hem kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülüktür aynı zamanda hayatınıza yeni girmiş ya da girecek kişilere yaptığınız bir haksızlıktır.

·       Zamana bırakın. Tanıştığınız yeni bir kişi hakkında hemen bir sonuca varmayın. Zamanla hareketlerini, size karşı davranışlarını, çevreye karşı nasıl bir duyarlılıkta olduğunu hesaba katarak güvenilir olup olmadığına karar verin.

·       Güveninize karşı bundan sonra da ihanet eden insanlar çıkabilir. Fakat bunun hayatın bir gerçeği olduğunu kabul etmeniz gerekir. Çünkü her insan güvene sadık olacak diye bir durum yoktur. Bazı insanlar da maalesef bu tür durumlara değer vermeyip karşısındaki kişinin ne düşüneceği konusunda hissiz insanlardır.

 

İnsanlara güvenim kalmadı mı diyorsunuz işte bu tür durumlara dikkat ederek tekrar insanlara güven duyabilir ya da güvensizlik durumu oluştuğu zaman da hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Burada önemli olan sadece belli başlı kişilere güven duymak olacaktır zaten herkese güven duymak doğru değil yanlış bir davranıştır çünkü herkesin güvenilir olması beklenmez.