Birçok kişi zaafı olumsuz bir durum olarak görmektedir. Öncelikle zaaf kelimesinin anlamından başlayalım. Zaaf irade zayıflığı ve düşkünlük anlamında kullanılan bir kelimedir. Örnek vermek gerekirse bu şarkıya zaafım var diyen bir insan o şarkıya karşı düşkünlüğü olduğunu belirtmiş olur ve bu zararsız bir durumdur. Diğer bir örnekte de kişi benim içkiye zaafım var bu sebeple sarhoş oluyorum dediği zaman bu irade zayıflığı anlamındadır. Kişinin sarhoş olmasından dolayı belki de rahatsız olduğu fakat içki içmeden de duramadığının açıklaması niteliğindedir.

Yani kısacası düşkünlük olarak ifade edilen zaaf aslında hobi gibidir ve çoğunlukla zararsızdır. Genellikle kişilerin rahatsız olduğu kısım irade zayıflığından dolayı ortaya çıkan zaaflardır. Fakat insan zaaflarıyla kabul edilmeli sözü de oldukça doğru bir sözdür. Bu duruma birçok kişi karşı çıkabilir fakat olması gereken budur. Çünkü zaaf alışkanlıktır bir alışkanlığı kolay kolay bırakmak da mümkün değildir. Yani ben bu insanı değiştiririm bu zaafından vazgeçiririm düşüncesi kulağa hoş gelebilir. Fakat bunu başaramadığınız takdirde can sıkıcı da olabilir. Ama bu konuda karşı tarafa kızmaya hakkınız yoktur. Çünkü karşı tarafın zaafları bellidir. Siz o zaafları kabul etmeyip onu değiştirmeye çalışmışsınızdır fakat zaten o zaafların ortadan kalkmasının oldukça zor olduğu da barizdir.

 

Zaafın Kullanılması

Zaafı olan kişilerin de yaptıkları bir durum zaaflarını kullanmaktır. Evet insan zaaflarıyla kabul edilmeli fakat sırf karşı taraf zaafları olan kişiyi bu şekilde kabul etti diye bu zaafların kullanılması da oldukça yanlıştır. Bu nasıl olur diye düşünecek olursanız da yaptıkları en ufak hatada zaaflarının arkasına saklanmaları olacaktır. Buna zaafım olduğunu biliyorsun ve hatalarımın sebebi de bu zaafımdan dolayı kaynaklanıyor gibi söylemlerde bulunan kişileri hayatınızdan çıkarmanız sizin adınıza iyi olacaktır.

Her insanın zaafı vardır kimisi bu zaaflarının farkındayken kimisi bu zaaflarının farkında değildir. Ama önemli olan zaafları eğer olumsuzsa bunu minimum seviyeye çekmektir zaten karşı taraf beni zaafımla kabul ediyor diye bunu kullanmak hem kendinize hem de karşınızdaki kişiye zarar verir.