İnsanların bu hayatta en korktuğu konulardan bir tanesi de geç kaldım hissidir. Bu durumu da genellikle ilerleyen yaşlarda çok daha net bir şekilde fark ederler. Çünkü çocukluk arkadaşları belli bir düzene girmiş ve hayatlarından memnunken kişi kendi hayatını onların hayatıyla kıyaslar. Bu kıyaslama sonucunda da hayatta bazı şeyleri yapmak için geç kaldığını düşünür. Öncelikle geç kaldığının farkında olmak dahi oldukça önemlidir diyebiliriz. Çünkü farkındalık birçok insanda maalesef pek olan bir şey değil. Farkındalığa sahip olan kişiler için de ümit hiçbir zaman tükenmemiştir. Unutmayın ki hiçbir şey için geç değil. Hayata bir kez geliyoruz ve keşkelerimizin oldukça az olması gerekir.

Örneğin üniversiteyi düşünelim. Ortalama olarak üniversite öğrencileri 18-20 yaşında üniversiteye başlarlar. Fakat çok sık olmasa da sınıflarda 30 hatta 40'lı yaşlarda insanları görmek mümkün. İşte bu insanlar hiçbir şey için geç olmadığını düşünen kişiler. 40'ından sonra hukuk, tıp gibi bölümleri okuyup daha sonrasında buralardan mezun olup işlerini yapan insanlar var.

 

Geç Kalmadın Erken De Değil

Hiçbir şey için geç olmadığını belirttikten sonra bir diğer husus da geç kalmadın erken de değil hususu. Yani eğer bir şey için geç kaldığınızı ya da yapamadığınızı düşünüyorsanız olabilecek en kısa süre içinde harekete geçmek gerekir. Kısacası hiçbir şey için geç değil o zaman bunu bir 5-10 sene daha ertelememde sakınca yok düşüncesine asla girmeyin. Kısa sürede yapmanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.

Bu hayatta yapmanız için fiziki ya da hukuki bir engel yoksa hiçbir şeyin içinde kalmasına izin vermeyin. Yaşlılık dönemindeki birçok kişinin en büyük pişmanlıkları sağlıkları ve formları yerindeyken yapamadıklarından kaynaklanır. Bu sebeple sizler de bu hayatta mutlaka bir şeyleri ertelemeden yerine getirin. Ertelediğiniz bir husus daha sonrasında karşınıza çıktığı zaman ve ertelediğiniz için pişmanlık hissininiz hala sıcaksa işte o zaman hiçbir şey için geç değil. Bu sefer ertelemeden bunu yapın ve bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu bizzat yaşayın.