Birçok kişi hayatının belirli kısımlarında kendisini değersiz olarak görebilir. Fakat bu bir insanın kendisine yapabileceği en büyük haksızlıktır çünkü değersiz bir insan yoktur. Her insan değerli ve özeldir asıl mesele bu değeri ortaya çıkarmaktır. İşte bu değeri ortaya çıkaran kişiler hayatta mutlu ve başarılı olmaktadır. Bunun yanı sıra insanların karşısındaki kişileri değersiz ve özel hissetmediği durumlar da olmaktadır. Neden bu tür bir hisse kapılıyorlar işte bunları alt başlıklar halinde inceleyelim.

 

Önyargı

Bir kişinin en uzak durması gereken durumlardan bir tanesi de önyargıdır. Çünkü önyargıyla hareket ettiğiniz vakit belki de çok iyi anlaşacağınız bir kişiyle dahi baştan aranıza mesafe koyabilirsiniz. Özel hayatınızda çok defa seni çok yanlış değerlendirmişim ilk başta mesafe koymamalıydım söylemiyle karşı karşıya kalmışsınızdır.

 

Dışlama

Özellikle iş ve okul hayatında kişiler bir grup halinde hareket ederler. Birçok kişi de bu gruba yeni birisinin girmesine karşı oldukça mesafelidir. Bu sebeple birisi gruba girmeye çalıştığı zaman buna şiddetli bir şekilde karşı çıktıklarını da görmek mümkündür. Fakat unutulmaması gereken bir şey var. Hayatınıza aldığınız her insan size farklı bir özellik katabilir ve bu özellikler belki de işinize yarayacaktır. Bundan dolayı hemen mesafeli olmamak gerekir.

 

Aşağılama

Karşınızdaki kişiyi aşağılamak da oldukça yanlıştır. Belki çok dolduğunuz için ya da bir hatasını gördüğünüz için aşağılama eğiliminde bulunabilirsiniz. Fakat birisini aşağılamak ona yapılabilecek en kötü şeylerden bir tanesidir. Unutmamanız gereken bir şey var her insan değerli ve özeldir bu sebeple çok uç bir olay olmadan karşınızdaki kişiyi aşağılamamaya özen gösterin.

 

Dedikodu

Eğer dedikoduyla bir kişi hakkında bazı söylemlerde bulunuyorlar ve siz de bundan dolayı o kişiye karşı bir mesafe koyuyorsanız bu yapacağınız en büyük hatalardan bir tanesidir. Çünkü o kişiyi tanımamış olun ya da tanıyor olun bu dedikodunun doğru olup olmadığı konusunda emin olmanız mümkün değildir. Belki de oldukça özel bir kişiyle aranız sırf bu dedikodular yüzünden açılacak ve sonrasında pişman olacaksınız.