Dale Carnegie 1888 yılında doğmuş ve 1955 yılında hayatını kaybetmiş Amerikalı bir yazardır. Sadece yazar değil aynı zamanda kişisel gelişim konusunda da oldukça etkili bir isimdir. Birçok eser bırakmıştır fakat bu eserler arasında en ön plana çıkan eseri de hiç şüphesiz ki Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı adlı kitabıdır. Bu kitabı yazar 1937 yılında yayınlamıştır. Günümüzde dahi kişisel gelişim kitapları arayan kişilere önerilen kitapların başında gelmektedir.

1937 yılında kitap basıldığı zaman sadece 5.000 adet kitap piyasaya sürüldü. Dale Carnegie ve çevresine göre de kitap zaten en fazla bu kadar satılabilirdi. Fakat durum hiç bekledikleri gibi olmadı ve kitabın ilk 5.000 adeti göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Daha sonrasında defalarca kez baskısı yapıldı ve bu kitap günümüzde de en çok satan kitaplar arasında yer almaktadır. Günümüzde de geçerliliğini koruyan bir eserdir.

 

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı Özeti

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı özeti çıkaracak olursak bu kitabı 4 ana bölümde incelemek mümkün olacaktır. Bu bölümler insan ilişkilerinde temel yöntemler, insanların sizden hoşlanmasını sağlamak, insanların sizinle fikir birliğine varmasını sağlamak ve lider olmak olacaktır. Yani bu kitabı okumak isteyen bir kişi bir girişimci olabilir ve nasıl insanları etkileyebileceğini bu kitapta yazanlardan yola çıkarak bulabilir. Bu kitabı okuyan bir kişi sosyal çevresinin gelişmesini isteyen bir kişi de olabilir bu tür örnekleri çoğaltmak mümkündür çünkü kitap neredeyse her kesimin kendisinden bir şey bulacağı şekilde yazılmıştır.

Bu kitaptaki 4 bölüm de kendi içlerinde bölümlere ayrılmıştır. Dale Carnegie örneğin insanların sizden hoşlanmasını 6 adımda incelemiştir. Kitabın dili oldukça sade ve yalındır. Bu sebeple okurken sıkılıp bir süre sonra bırakmak gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Aynı zamanda yazar bu kitabındaki birçok çıkarımı kendi hayatı ve çevresinden esinlenmiştir. Bu sebeple de kişisel gelişim konusunda kitap arayan kişilerin ilk olarak tercihlerinden bir tanesi bu kitap olmalıdır.